Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundację Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

a fee, ale zberezieństwa, przyzwoitego debiana byś zainstalował :p

Użytkownik

Powiedziano mi, ze Mint jest latwiejszy na poczatek i bardziej przyjazny.

Członek DUG

Żartuję ;) (z tym, że jak pisałem jest też Mint oparty bezpośrednio na debianie - tak samo przyjazny http://www.linuxmint.com/download_lmde.php )
Ale o co teraz chodzi? Jaki jest problem bo już się pogubiłem
Ostatnio edytowany przez loop (2013-03-05 23:06:17)

Użytkownik

@loop
Sprawa jest taka, ze chcialem zainstalowac 3 rozne programy do monitoringu uzycia lacza, i logowania calego ruchu - tymczasem oprocz wyraznego przyrostu wiedzy u mnie co jest Wasza ogromna zasluga, mam zainstalowane dwa programy ktorych nie moge uruchomic bo
brakuje jakiegos urzadzenia i nie mam zadnych programow zastepczych o takiej samej funkcjonalnosci.
Podsumowujac: wiedzy mi przybylo, uporzadkowaliscie mi wiele spraw - ale dzialajacych programow jak nie mialem tak nie mam.

Członek DUG

ok to tak:
-te 2 programy masz zainstalowane - jak ich używać niech ci powie ktoś kto je zna, lub możesz poczytać ich man'y tak jak ci pisałem wcześniej (albo faq na ich stronach)
-ten trzeci to staroć zapomnij o nim - trzeba jakiś zastępnik, jaki? nie wiem, może wireshark? Nie bardzo jestem w tym temacie wyedukowany :)
Załóż nowy wątek w dziale Sieci i opisz jakiej funkcjonalności ci potrzeba to na pewno ktoś ci doradzi jaki program wybrać
Ja na dzisiaj kończę
pozdrawiam

Użytkownik

@loop i Wszyscy
Dziekuje za wspaniala pomoc i edukacje,

Kapelusznik

Możesz się odwdzięczyć używając BBCode w swoich postach, aby były one czytelniejsze: http://forum.dug.net.pl/help.php

Użytkownik

Tego tez muszę się nauczyć
Ostatnio edytowany przez Novi-cjusz (2013-03-06 09:47:34)