Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: ◀ 1 … 3 4 5 6 7 … 15 ▶

amputować akrobatów

Cześć, kolejna aktualizacja pakietu Adobe Flash Player;
,---------
| Biuletyn Adobe: APSB13-04
`---------
,---------
| Zainstalowana wersja: Check it!
| Poprzednia (podatna) wersja: 11,2,202,261
| Obecna (zaktualizowana) wersja (Mozilla, Firefox, SeaMonkey): 11.2.202.262
| Chrome (Pepper-based Flash Player): 11.5.31.139
`---------
,---------
| Upgrade: # update-flashplugin-nonfree --install
`---------
Ostatnio edytowany przez remi (2013-02-08 23:03:35)

amputować akrobatów

Cześć. Przepraszam za "post za postem", ale w dniu 12.ego lutego, Adobe opublikowało kolejną aktualizację bezpieczeństwa dla Flash Player'a. Biuletyn Adobe: APSB13-95, poprzednia wersja: 11.2.202.262 Wszyscy użytkownicy, powinni zaktualizować, ten pakiet do najnowszej wersji 11.2.202.270 korzystając np. z polecenia # update-flashplugin-nonfree --install
Pozdrawiam!

Kapelusznik

amputować akrobatów

Serwus Arn! Tak, następna aktualizacja - właściwie - w przeciągu zaledwie kilku dni. A więc nowa, zaktualizowana wersja, to; 11.2.202.273. Dzięki serdeczne za info i czujność, master Arn ;-)

Użytkownik

Czyli Linuksowcy będą mieli starego, ale bezpiecznego Flasha, a reszta nowego i dziurawego :P
Fervi

Szczawiożerca

fervi napisał(-a):
Czyli Linuksowcy będą mieli starego, ale bezpiecznego Flasha, a reszta nowego i dziurawego :P
Fervi
Niestety, ale znów się mylisz:
http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb13-08.html

Kapelusznik

fervi: wersje dla innych systemów również zostały zaktualizowane.

Użytkownik

Oczywiście, ale w Linuksowym Flashu jest łatanie dziur, a w Windowsowym są też nowe funkcje, które dodają dziury. Tak czy siak chyba czas myśleć o LightSpark
Fervi

amputować akrobatów

Tak czy siak, można powiedzieć: Go Adobe! ;-)

Podobno człowiek...;)

Czy u kogoś Lightspark ogarnia format Flsha 10.x?
Bo mam już flasha powyzej uszu, ale na większości stron trzeba się nieźle nagimnastykować, żeby go nie używać, tylko otworzyć filma w normalnym odtwarzaczu.
Html5 w Poslce się wdraża, jak krew z nosa.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-03-01 17:45:04)

Użytkownik

Powiem, że zrobiłem test, zastąpiłem Flasha:
- LightSpark (ogarnia Gnash + LightSpark)
- Laterna Magicka
- JDownloader
- HTML5
I powiem - jest dobrze, w zasadzie mało stron ogarnia, aczkolwiek mało stron się ogląda (być może 10 Flashówek dziennie przy przeciętnym teście), część filmów przez LS i Laterna Magicka idzie, część trzeba pobrać
Fervi

Kapelusznik

remi?

amputować akrobatów

Serwus! Powoli staje się, to nudne... Adobe opublikowało kolejną aktualizację bezpieczeństwa dla swojego sztampowego produktu, jakim jest flash-player. Biuletyn: APSB13-09. Ostatnia wersja: 11.2.202.273, aktualna (poprawiona) wersja dla produktów Mozilla, Firefox, SeaMonkey etc: 11.2.202.275. Aktualizację można przeprowadzić korzystając np. z polecenia # update-flashplugin-nonfree --install. Pozostałe kwestie dotyczące np. wersji wtyczki, można znaleźć we wcześniejszych postach.
Pozdrawiam.

Użytkownik

Od 3 miesięcy nie ma LightSparka :(
Fervi

Kapelusznik

remi napisał(-a):
Powoli staje się, to nudne...
Nie musisz przecież raportować jeśli nie chcesz. :)

amputować akrobatów

Cześć, tak wiem o tym, ale... Sam nie wiem. Wiesz, Debian nie publikuje absolutnie żadnych informacji na ten temat np. na stronie debian.org/security/. Co stwarza ryzyko, że użytkownicy korzystający z flasha, żyją w błogim spokoju, nie zdając sobie sprawy, że ten plugin jest aktualizowany etc. Z pewnością, wiesz co mam na myśli.
Odnośnie zdania Powoli staje się, to nudne... - myślę, że chciałem przez to powiedzieć, że nużące jest aktualizowanie, publikowanie aktualizacji, co kilka dni. W ostatnim czasie, tak to właśnie wygląda. Natomiast Twoje stwierdzenie, również - poważnie - biorę pod uwagę ;- )

człowiek pasjonat :D

amputować akrobatów

Wybacz Pavlo, ale nie rozumiem. Masz na myśli mój ostatni post?

człowiek pasjonat :D

amputować akrobatów

Serwus, tylko dla przypomnienia. Kolejna aktualizacja Flash Player'a. Nowa wersja: 11.2.202.280. Pozdrawiam.

Użytkownik

Działa już na i386?

Kapelusznik

Cały czas działa na i386. Nie działa tylko na procesorach bez SSE2 (nie dotyczy to chyba wersji zintegrowanej z Chrome).

amputować akrobatów

Cześć. Kolejna aktualizacja pakietu flashplugin-nonfree. Nowa, zaktualizowana wersja: 11.2.202.285 oraz Biuletyn wydane zostały 14.go maja. Aktualizacji można dokonać np. za pomocą polecenia: # update-flashplugin-nonfree --install. Wersja dla przeglądarki Chrome (tzw. Pepper-based Flash Player) - 11.7.700.202.
edit: Niemal godzinę po aktualizacji flashplugin-nonfree, udostępnione zostały nowe, uaktualnione wersje przeglądarki Firefox; 21.0 oraz 17.0.6 ESR, zawierające oczywiście poprawki bezpieczeństwa.
edit2: (tylko informacyjnie!) 2.go czerwca Debian zaktualizował przeglądarkę Iceweasel do wersji 17.0.6esr-1~deb7u1 (wheezy) oraz 17.0.6esr-1 (sid). Ponieważ zmienione zostało podejście do aktualizacji zabezpieczeń dla Iceweasel, Icedove i Iceape w tzw. stable-security, proszę pamiętać, że Deweloperzy nie mają na tyle środków, aby backportować poprawki bezpieczeństwa dla Iceweasel w oldstable-security. Jeżeli owa sytuacja nie ulegnie zmianie (np. nie znajdzie się nikt chętny, aby zająć się tym zagadnieniem) ogłoszony zostanie koniec wsparcia dla Iceweasel, Icedove oraz Iceape dostępnych w Squeeze. Więcej informacji znajduje się w oficjalnym zgłoszeniu; DSA-2699-1 iceweasel.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez remi (2013-06-03 20:28:43)

amputować akrobatów

Cześć. 11.go czerwca Adobe opublikowało kolejną aktualizację bezpieczeństwa pakietu Adobe Flash Player (flashplugin-nonfree.). Nowa, zaktualizowana wersja: 11.2.202.291. Wersja dla przeglądarki Chrome (tzw. Pepper-based Flash Player) - 11.7.700.225. Więcej informacji znajduje się w oficjalnym biuletynie; APSB13-16.

Użytkownik

Mnie zastanawia co innego, czemu nikt nie przechodzi na Pepper Plugins? (Czy coś takiego), a dalej siedzą na Netscape API?
Fervi
Strony: ◀ 1 … 3 4 5 6 7 … 15 ▶