Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

Cosik mi nie gra.
Syslog ma prpełniony czyms takim
Mar 22 18:14:03 localhost udev[5236]: parse error /etc/udev/rules.d/025_libgphoto2.rules, line 8:85, rule skipped Mar 22 18:14:03 localhost udev[5241]: parse error /etc/udev/rules.d/025_libgphoto2.rules, line 8:85, rule skipped Mar 22 18:14:03 localhost udev[5245]: parse error /etc/udev/rules.d/025_libgphoto2.rules, line 8:85, rule skipped Mar 22 18:14:03 localhost udev[5250]: parse error /etc/udev/rules.d/025_libgphoto2.rules, line 3:25, rule skipped Mar 22 18:14:03 localhost udev[5233]: parse error /etc/udev/rules.d/025_libgphoto2.rules, line 32:85, rule skipped
Czy moge odisntalowac udev czymkolwiek to jest i doczegokolwiek służy?
Aparat cyfrowy nie jest podłączony do kompa wiec po co chce ładować(lub niewiem co tam robi) biblioteke libgphoto2 ???

Bicycle repairman

To nie z udev jest porblem, a z libgphoto2 (czymkolwiek to jest). Sądzę, ze odinstalowanie tej biblioteki z parametrem "purge" powinno załatwić sprawę.
Warto pozagłądać w bugi czasami.
http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=341470

Członek DUG

To jest biblioteka do programu gtkam zasysającego fotki z cyfry w trybie o ile mnie pamiec nie myli PTP.
Mimo iz usunalem ją z parametrem --purge to nadal jest to samo.
Dodam ze plik /etc/udev/rules.d/025_libgphoto2.rules pozostał w systemie.
Czy nic nie sknoce jak go ręcznie usune?

elektryk dyżurny

to spróbuj na początek zmienic nazwę tego pliku

Bicycle repairman

Możesz usunąć, nic się nie stanie. Plik jest generowany podczas insalacji pakietu i nie jest usuwany nawet z purge. Jest to chyba błąd w skryptach instalacyjnych.

Członek DUG

Usunąłem i po problemie
Dzieki:)