Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
 Użytkownik

Poszukuję edytora spełniającego dwa poniższe warunki:
1. Możliwością oddzielnego wydrukowania stron parzystych, nieparzystych.
2. Sprawdzanie pisowni w j. polskim.
Oczywiście nie myślę o jakimkolwiek winwordzie, spełniającym oba warunki od zarania dziejów.
Może jakiś pomysł na dwustronne szybkie wydrukowanie 160 stron na drukarce bez dupleksu.
Pozdrawiam

Psuj

Ostatnio edytowany przez mati75 (2013-09-12 13:22:56)

Użytkownik

Gdybyś był taki uprzejmy i podał w jaki sposób. 
Wpisywać wszystkie strony 1,3,5,7,9,11...  wydrukować,
a potem 2, 4, 6, 8,.... wydrukować,
czy o tym myślisz, czy coś przeoczyłem w opcjach drukowania wspomnianych programów.
Pozdrawiam

Użytkownik
	ooo i to bardzo dużo przeoczyłeś (pogrążasz się :P )
Libreoffice-writer:
drukuj --> na zakładce "Układ strony" masz comboboxa "Uwzględnij"  i tam wybierasz czy wszystkie, czy parzyste czy nieparzyste (jak masz LO po angielsku to już musisz sobie przetłumaczyć na swoje)

Psuj

Użytkownik

Macie panowie rację. Serdecznie dziękuję. Postaram się wynurzyć z odmętów.
Jako, że systematycznie używałem edytora dobrą dekadę wstecz i zapamiętałem z tamtych lat, że w edytorach układ wyboru stron parzystych lub nie  był umieszczony w okolicach pola gdzie wpisywało się numery stron do wydrukowania.
Logicznie biorąc tam się spodziewałem opcji wyboru stron przednich i tylnych. Jak je ładnie nazwano.
Trudno mi przyjąć logikę rozrzucenia opcji wyboru stron do drukowania.  Jedna opcja drukowania w "Ogólne", a druga opcja w "Układzie strony." 
Wszak wybór drukowania stron parzystych, czy tylko piątej i siódmej jest wyborem, wyborem tego co chcę wydrukować i moim skromnym zdaniem pola tych wyborów powinny być obok siebie. Tak chyba wygodniej, ale mogę się mylić.
Dla mnie podejście twórców LO w tej sprawie jest to mało intuicyjne, tak samo jak numerowanie stron.
Pozdrawiam