Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czasem podczas instalacji nie wybiera się wersji językowej systemu?
Dawałem wszystko PL, a i tak było EN
Co było po angielsku? Z tego co pamiętam chyba menu Openboxa faktycznie jest tam po angielsku, ale reszta po polsku już.
Całe menu i nie które opcje.
To niezłą zabawę mi fundujesz tłumacząc sobie wszystko.
Mnie by się nie chciało, nazwy programów po angielsku jakoś specjalnie nie przeszkadzają. :)
A może to być też winda debiana, np że nie chce współpracować z moim kompem? Czy środowiska? Jest sens próbować inne distro?
Ostatnio edytowany przez tajwan (2013-11-03 16:36:26)
Kiedyś pisałeś, że lekkie środowiska ładnie chodzą, zatem nie wiem w czym rzecz. Jak chcesz to próbuj coś innego, choć generalnie wszędzie masz tego samego Linuxa + te same aplikacje, tylko upakowane inaczej.
Chiałbym lekkie pełnowartościowe środowisko. MATE np nie ma kilku opcji pokazałby się dopiero jak do gnome3 zainstalowałem MATE.
Ostatnio edytowany przez tajwan (2013-11-03 16:51:08)
Tak to już jest, na lekkich większość rzeczy jest do zrobienia, ale trzeba nad tym posiedzieć samemu. Dlatego polecałem CrunchBanga – jest lekki, ale równocześnie jest też wstępnie nieźle skonfigurowany.
Hmm nie wiem co mógłbym jeszcze potestować?
Z gotowych środowisk graficznych najwyraźniej nic Ci nie pasuje. ;) Zostaje jakiś menedżer okien + dobranie zestawu aplikacji i skonfigurowanie tego wszystkiego. Ale to trochę trwa niestety.
A może jakieś odchudzone gnome3?
Cinnamon testowałeś?
tak
Zauważyłem że po instalacji MATE gnome3 stał się mniej zasobożerny a MATE bardziej funkcjonalny. Albo tylko mi się wydaje.
ArnVaker napisał(-a):
Na stable nie da się.
A XFCE 4.10 jest ?
W stable nie ma, trzeba by z testingiem pomieszać.
Chwile temu wyszedł nowy debian i nie ma w nim nic nowego
Masz na myśli 7.2? To są głównie poprawki bezpieczeństwa i znalezionych błędów, nowe wydania oprogramowania w aktualizacjach stable nie są wprowadzane.
Dziwne nówka sztuka system i nic w nim nie ma
Nie nówka, tylko poprawki do siódemki. Tak przez kilka lat jeszcze będą poprawiać. ;)