Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Spróbuj:
synclient VertEdgeScroll=1
Spoko działa tylko jak to ogarnąć do autostartu?
Lxsession nie pozwala na dodawanie pozycji do listy autostartu.
Tutaj również możemy to obejść na różne sposoby.
Najpierw ten trudniejszy, przydatny w przypadku programu, którego nie znajdziemy w katalogach systemowych wymienionych wcześniej (np. program portable). W tym celu tworzymy plik przykład.desktop w /home/użytkownik/.config/autostart:
Desktop Entry] Comment[pl]=Przykład Comment=Przykład Exec=przykład GenericName[pl]=Przykład GenericName=Przykład Icon= MimeType= Name[pl]=Przykład Name= StartupNotify=true Terminal=false TerminalOptions= Type=Application
Drugi sposób jest łatwiejszy. Przy pomocy PCManFM kopiujemy plik przykład.desktop z /usr/share/applications lub /usr/local/share/applications i wklejamy w katalogu /home/użytkownik/.config/autostart. Teraz możemy włączyć/wyłączyć autostart programu w ustawieniach sesji.
Myślę żeby utworzyć plik touchpad.desktop a w nim:
synclient TapButton1=1 synclient VertEdgeScroll=1
czyli
~/.config/lxsession/LXDE/autostart
I do tego wrzucam
synclient TapButton1=1 synclient VertEdgeScroll=1
Przeczytaj jeszcze raz to co jest na tych wiki.
A bo ja wiem co oni ode mnie chcą? Jak bym wiedział to bym się nie pytał.
Bo wszystko tam masz napisane.
Sprawdź czy zadziała ten sposób.
Jeśli nie to masz jeszcze ten standardowy sposób z plikami .desktop.
Możesz też użyć metody z Openboksa.
W innym wątku o to pytałeś i tu również zadziała.
I znowu się coś rypnie znowu założę nowy temat i będzie tak na okrągło że pytam ciągle o to samo.
A ja wyciągnąć bluetooth?
Ty nie wyciągnąć.
Chcę dodać do menu kombinuję na wszystkie sposoby.
root@tajwan:/home/tajwan# aptitude install menulibre Nie znaleziono pakietu, którego nazwa lub opis zawierałyby "menulibre" Nie znaleziono pakietu, którego nazwa lub opis zawierałyby "menulibre" Nie zostaną zainstalowane, zaktualizowane ani usunięte żadne pakiety. 0 pakietów aktualizowanych, 0 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nieaktualizowanych. Do pobrania 0 B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 0 B.
Ostatnio edytowany przez tajwan (2014-01-18 16:49:06)
Musisz repo dodać najpierw żeby to zainstalować, w debianowych nie ma tego jeszcze.
A jak ogarnąć,aby działał pry sc sysrq (print screen), oraz jak przenoszę jakiś plik do konsoli, aby się tam wklejał?
O ile dobrze zrozumiałem pytanie: http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=226938
Z przenoszeniem pliku do konsoli niestety nie rozumiem. :)
Jak przeniesiesz plik lub folder do okna konsoli to wkleja się tam ścieżka do tego pliku/katalogu a mi się nie wkleja.
tajwan napisał(-a):
A ja wyciągnąć bluetooth?
aptitude install blueman
tajwan napisał(-a):
Jak przeniesiesz plik lub folder do okna konsoli to wkleja się tam ścieżka do tego pliku/katalogu a mi się nie wkleja.
Tak jak Arn mówi, lxterminal tego nie obsługuje. Na pewno radzi sobie z tym xfce4-terminal. W LXDE właśnie tego terminala używam. Wg mnie jest szybszy i na pewno bardziej konfigurowalny.
tajwan napisał(-a):
Wracając do tematu. Nie działa przewijanie przy krawędzi.
Zainstaluj xserver-xorg-input-synaptics
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2014-01-18 22:10:10)
W PCManFM nie wyświetlają się pliki w BT faktycznie ten LXDE jest jakiś ograniczony.
tajwan napisał(-a):
W PCManFM nie wyświetlają się pliki w BT faktycznie ten LXDE jest jakiś ograniczony.
Jakoś ja nie narzekam, jak miałem domyślny FM - pcmanfm, to nie widziałem problemów z wysyłaniem plików do tel i na odwrót za pomocą BT. Obecnie jako domyślny menadżer ustawiłem sobie thunar'a ale to w zasadzie bez różnicy.
mati75 napisał(-a):
…
Dokładnie :)
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2014-01-19 17:16:05)
Jak ktoś się zna i chce dłubać itp to ze wszystkim sobie poradzi.
Zabrzmiało jak zarzut. ;)
tajwan napisał(-a):
myślę, że jak ktoś się nie zna, ale chce poznać i dłubać to ze wszystkim sobie poradzi, pozostaje tylko jedna zmienna-czas w jaki to ogarnie;)
menel napisał(-a):
tajwan napisał(-a):
myślę, że jak ktoś się nie zna, ale chce poznać i dłubać to ze wszystkim sobie poradzi, pozostaje tylko jedna zmienna-czas w jaki to ogarnie;)
Też prawdę mówisz czas. Zmiana distra nic nie da bo wszędzie takie same środowiska . Ja muszę wybrać albo jedno albo drugie.
OpexBox/ LXDE ładnie zapikala, ale ciężko mi to ogarnąć ustawić i konfigurować. W gnome wszystko właściwie jest i nie trzeba się bawić ale muli
Ostatnio edytowany przez tajwan (2014-01-19 19:58:41)
tajwan: Ty Linuxa dłużej ode mnie używasz… Skonfigurowałbyś to raz i po prostu używał, a nie tylko latami reinstalujesz w kółko.