Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Nie siedzę za bardzo na mate i mam problem z ujednoliceniem wyglądu w niektórych programach. Audacious i Abiword nie wyglądają i tylko pod dwoma stylami prawidłowo się integrują z resztą środowiska. Na reszcie wygląda to tak:
Jest jakiś fajny styl, który będzie jednolity jak greybird w xfce lub coś w ten deseń??
mate 1.6 | debian 7
Ostatnio edytowany przez menel (2014-02-21 16:41:17)
Tylko GTK2... Nie 3
Ostatnio edytowany przez Yampress (2014-02-21 16:34:54)
no tylko 2, nie zaznaczyłem, ten sam problem co na xfce, wszystkie style nie integrują prawidłowo...
Przecież greybird możesz w mate zastosować.
Przecież greybird możesz w mate zastosować.
a no to elegancko, konfiguruję puchę drugą z debianem właśnie i napotkał mnie ten sam problem co na xfce, myślałem, że tam to rozwiązali jakoś ok..
Integruja sie jeszcze
BlackMate
Bluementa
Menta
GreenLaguna
Adwaita
Pewnie wiele innych.
Audacious używa gtk3, abiword nie wiem, ale skoro wygląda źle to pewnie też. Masz problem ze stylem gtk3, którego pewnie nie ma.
ok wrzuciłem gtk2-engines-murrine gtk2-engines-pixbuf gtk3-engines-unico murrine-themes i wszystko gra;)
Strony: 1