Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Użytkownik

Witam
Jak zainstalowac .p12 certificat z haslem na Wheezy z wiersza polecen?

Podobno człowiek...;)

Cert p12?
Jeśli się tym certem logujesz na jakąś stronę www, to dodajesz go do przeglądarki WWW - Firefox, Opera, Chrome i Chromium obsługują takie certyfikaty.
Jeśli natomiast szukasz jakiegoś innego zastosowania takiego certu, to napisz dokładnie, jak ma być używany ten certyfikat, i w jakim typie logowania czy usłudze systemowej.
Użytkownik

Jacekalex napisał(-a):
Cert p12?
Jeśli się tym certem logujesz na jakąś stronę www, to dodajesz go do przeglądarki WWW - Firefox, Opera, Chrome i Chromium obsługują takie certyfikaty.
Jeśli natomiast szukasz jakiegoś innego zastosowania takiego certu, to napisz dokładnie, jak ma być używany ten certyfikat, i w jakim typie logowania czy usłudze systemowej.
Na tej maszynie, co chce zainstalowac certifikat .p12 nie mam zainstalowanego gaficznego X-window.
Mam zainstalowany tylko proxy Squid:
Squid Cache: Version 3.1.20
Mam problem w tym, ze uzytkownicy uzywajacy squid3 nie moga robic transferow z jednej takiej strony, gdzie potrzebny jest ten prywatny certifikat .p12.
Ostatnio edytowany przez ccc (2014-03-25 10:56:40)

Psuj
Użytkownik

mati75 napisał(-a):
O to Ci chodzi: ca-certificates?
Nie, chodzi mi dokladnie o prywatny certifikat strony http://www.ezv.admin.ch/ wysylany tylko dla autoryzowanych uzytkownikow i ktorego to musze zainstalowac na Wheezy.

Podobno człowiek...;)

Certyfikat p12 jest stosowany głównie przy stronach szyfrowanych SSL.