Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Macie jakis sposob graficzny albo w konsoli/terminalu, zeby pozamykane okienka w gornej szynie pokazywaly sie automatycznie na wszystkich gornych "szynach/stronach" ekranu ?
Mam dosyc klikania bez przerwy na < caly czas na otwartej stronie ekranu >
Ostatnio edytowany przez darius (2014-03-25 18:54:18)
nie rozumiem?
chodzi o to żeby dane okno wyświetlić na wszystkich pulpitach jednocześnie?? czy wszystkie okna będące na wszystkich pulpitach wyświetlały się w pasku??
Jeżeli tak to te dwie rzeczy da się zrobić...ale nie wiem czy o to Ci chodzi??
Ostatnio edytowany przez menel (2014-03-25 16:21:53)
Kto pyta nie błądzi, ale umieć zapytać trzeba... Czy jakoś tak.
Napisz w bardziej klarowny sposób.
Mialem zawsze zle noty z redakcji/polskiego w szkole, sorry.
menel napisał(-a):
czy wszystkie okna będące na wszystkich pulpitach wyświetlały się w pasku??
Otorz to. Aby wszystkie okna wyswietlaly sie automatycznie w pasku na czterech pulpitach
Przyklad bo znowu sie zle wyslowie. Bardzo czesto zmieniam pulpit no i przy tym slucham muzyki np. Audacious, ktory jest w danym momencie zminimizowany/schowany w gornym pasku. Jak zmienie pulpit to on zostaje na poprzednim, jezeli nie klikne gdzie trzeba < caly czas na otwartym pulpicie > i potem nie widze tytule utworu i tak mam ze wszystkim, co jest normalne, ale chcialem to zmienic.
przyciski okien>filtrowanie>okna wszystkich obszarów roboczych lub obszarów wyświetlania
co do audaciousa możesz go wrzucić w obszar powiadomienia i nie będzie się pałęntał po belkach i zajmował miejsca;)
preferencje>wtyczki>ogólne>status icon>preferencje>minimalizowanie okna do obszaru powiadomienia
smplayer i vlc też to ma w smplayerze trza se ustawić, vlc sam się wrzuca już w traya..ja lubię bo mnie się nie pałęta to po panelu a w zasadzie audaciousa lub smplayera mam non top odpalonego z muzą...
Ostatnio edytowany przez menel (2014-03-25 18:43:17)
Ustaw opcję: Okna wszystkich obszarów roboczych lub obszarów wyświetlania.
Dzieki, takie proste a ja tu glowkuje i glowkuje. Jestescie Wielcy :)
Ostatnio edytowany przez darius (2014-03-25 18:51:52)
Najciemniej pod latarnią.
Strony: 1