Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
W którą wersję celują developerzy Debian w Jessie?
Widzę paczki 3.8, 3.10. 3.12
3.12 juz zniknelo, zostalo 3.13
aptitude search linux-image v linux-image - p linux-image-2.6-amd64 - Linux for 64-bit PCs (dummy package) i A linux-image-3.13-1-amd64 - Linux 3.13 for 64-bit PCs p linux-image-3.13-1-amd64-dbg - Debugging symbols for Linux 3.13-1-amd64 i A linux-image-3.2.0-4-amd64 - Linux 3.2 for 64-bit PCs p linux-image-3.2.0-4-amd64-dbg - Debugging symbols for Linux 3.2.0-4-amd64 p linux-image-3.2.0-4-rt-amd64 - Linux 3.2 for 64-bit PCs, PREEMPT_RT p linux-image-3.2.0-4-rt-amd64-dbg - Debugging symbols for Linux 3.2.0-4-rt-amd64 i linux-image-amd64 - Linux for 64-bit PCs (meta-package) p linux-image-amd64-dbg - Debugging symbols for Linux amd64 configuration (meta-package) p linux-image-rt-amd64 - Linux for 64-bit PCs (meta-package), PREEMPT_RT
Gnome, nie kernela. Kernel będzie 3.14 albo 3.15.
Mea culpa.
hello_world napisał(-a):
Widzę paczki 3.8, 3.10. 3.12
Chyba nie zamierzasz używać gnoma?
tajwan napisał(-a):
hello_world napisał(-a):
Widzę paczki 3.8, 3.10. 3.12Chyba nie zamierzasz używać gnoma?
Jak ktoś skonfiguruje, to czemu nie"?
Nie każdy ma komputer po babci
Fervi
Każdy używa co mu się podoba i nie każdy ma takie problemy jak tajwan.
Po zmianie na gnome3 próbowałem się przystosować ale mizernie mi to wyszło więc przeszedłem się na kde (w pracy Kubuntu w domu mint kde) i dzięki uprzejmości ilina (który przygotował lokalne repo) na cinnamon (dom wheezy i jessie który już wyp.. cinnamon)
MATE przetestuj sobie
hello_world napisał(-a):
Po zmianie na gnome3 próbowałem się przystosować ale mizernie mi to wyszło więc przeszedłem się na kde (w pracy Kubuntu w domu mint kde) i dzięki uprzejmości ilina (który przygotował lokalne repo) na cinnamon (dom wheezy i jessie który już wyp.. cinnamon)
Gnome jest fajny według mnie tylko w wersji "klasycznej"
https://lh3.ggpht.com/-K2lnHgzwFCA/UVMzr04vE3I/AAAA … .8-classi.png
Chociaż ma drobne mankamenty (głównie spowodowane przez apki Gnome)
Bardzo podoba mi się wizja ElementaryOS, bo sami tworzą środowisko (aplikacje) i są niezależni w jakimś stopniu od rozwiązań RedHatowców
Fervi
Gnome jest fajny według mnie tylko w wersji "klasycznej"
https://lh3.ggpht.com/-K2lnHgzwFCA/UVMzr04vE3I/AAAA … .8-classi.png
trochę to tragicznie wygląda, te paski to taka tapeta, czy jakiś problem z grafiką? i to menu tragiczne...Klasyczny gnome to masz w mate albo xfce i nie dość, ze wszystko lepiej wygląda to o wiele szybciej i stabilniej chodzi..
Ostatnio edytowany przez menel (2014-04-08 15:26:12)
@menel
No tak, ale to nie czasy Pentium III, albo AMD FX-6400
Dzisiejsze i3, i5, i7 to są wydajne maszyny. Oczywiście, że szybciej i stabilniej chodzi, ale jest pojęcie "Granicy Fervi'ego", według którego mając super wykopany komputer, różnice między środowiskami są dość marginalne w prędkości (aż tak się nie zauważa ich)
Fervi