Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Użytkownik

Witam,
Jak w temacie poszukuję serwera ftp. Zależy mi na tym żeby był w miarę nie szpiegowany , przystępnej cenie, dużym transferem, bez dziwnych limitów, parzył kawę :) nie zależy mi na dodatkowych opcjach. Coś kiepsko idzie mi szukanie zważywszy na brak czasu... aktualnie zainteresowałem się http://www.drivehq.com/help/features/FTPHosting.aspx jest tam porównanie z innymi serwerami ale podejrzewam, że korzystacie z ciekawszych alternatyw :)

Użytkownik

Ja na przykład miałem serwer FTP na localhost
Myślę, że musisz wziąć jakiegoś DropBox i szyfrować wszystkie dane, które wysyłasz
Fervi

Członek DUG

Zależy do czego ten serwer. Jak na swój użytek - po co? Chmura + szyfrowane pliki załatwią temat. Jak duży ruch ma być na tym serwerze?

Użytkownik

Teraz w modzie jest Object Store, jeżeli nie potrzebujesz stricte FTP, warto obczaić: http://www.cloudvps.com/openstack/object-store
Użytkownik

Zależy mi bardzo na protokole ftp nie chcę dropbox i innych wynalazków. Do przerzucania plików na serwer służy dla mnie ftp Nie musi być darmowy. Planuję wrzucać tam ważne dokumenty i fotki z wakacji na wypadek kolejnych awari moich dysków ;-)

Użytkownik

No to szyfrowany Dropbox się nadaje, a jeszcze lepiej dysk
A najlepiej wiele rozwiązań Dropboksowych. Oczywiście dane musisz zaszyfrować
Chyba, że chcesz wymusić (force :D) FTP, ale wtedy nie pomogę, bo chyba się nie stosuje
Jak masz 25zł rocznie, to unixstorm (4GB)
Fervi

Zbanowany

1034
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:58:03)
Użytkownik

Przyglądam się unixstorm, prawdopodobnie się pokuszę :-)

Członek DUG

Na unixstorm przez jakieś 3 lata miałem stronkę www. Nie przypominam sobie żadnej awarii w tym okresie :)
Co do prędkości etc się nie wypowiem - nie było mi to potrzebne, a do prostej strony "domowej" z galerią działało wyśmienicie.

Lubię marudzić

Co do serwerów ja bym unikał tych co mają ograniczenia transferu miesięcznego....
Miałem kiedyś stronkę na jednym serwerze gdzie transfer miesięczny był na poziomie 20GB/miesiąc. Po tygodniu serwer padł i odwiedzający widzieli napis "Przekroczony został transfer miesięczny...". Była to stronka z modyfikacjami do gry mojej produkcji (ostatnio sentymentalnie reaktywowałem to TUTAJ ). W latach 2002-2007 dzieciaki nałogowo ściągały ode mnie te modyfikacje i nie było mowy o serwerze z ograniczeniem transferu miesięcznego mimo małego rozmiaru modyfikacji (jeden plik ma nieco ponad 4MB). Jednak jak zrobiłem wrażenie na tzw. cheat-erach swoją modyfikacją to to się zrobiło niechcący sławne. Najwięcej połączeń miałem z Kanady, Holandii, Anglii oraz od nas z Polski. Bywały dnie, że miałem po ponad 1000 wejść dziennie i pobrań. Musiałem przenieść na prywatny serwer (od dostawcy internetu) który może nie był demonem prędkości ale za to działał cały czas bez limitu.
Ostatnio edytowany przez neo86 (2014-09-22 12:19:42)

mega boss

Psuj

kebab od ovh, 500 GB za 20 zł/mc.

Cenzor wirtualnego świata
Mi tam Mega zawsze pięknie działało, od niedawna jest natywny klient na Linuksa, ale jeszcze nie testowałem i to nie FTP :/
Ja chyba się przerzucę na mega. Właśnie sobie testuje tego klienta, zdaje się działać bez problemu, nawet w połączeniu z encfs i co ciekawe:
# ps -eo %mem,args | egrep "spider|drop|mega" 1.7 megasync 8.1 /home/morfik/.dropbox-dist/dropbox-lnx.x86_64-2.10.30/dropbox 3.5 /opt/SpiderOak/lib/SpiderOak --spider
W porównaniu do dropboxa to niezle daje z wykorzystaniem ramu. xD

Użytkownik

Dla mnie tylko lokalny serwer jest bezpieczny
Co do Unixstorm - ruch po FTP jest otwarty, dopiero limity są od HTTP. Niemniej w teorii nie do tego ma służyć FTP
Fervi

inż.
DirectAdmin zlicza również ruch FTP, E-mail, itp., więc czemu kłamiesz że jest otwarty u nich skoro korzystają z DA?
Do nas też często klienci dzwonią że konto się zawiesiło a okazuje sie że ściągnęli nie wiadomo ile danych po FTP.

Użytkownik

Tak mi się zdaje, wgram se plik z 50MB i pobiorę i zobaczę co z transferem; niemniej nie zauważyłem, by schodził przy wgrywaniu i pobieraniu z FTP. Jak to zrobię, to najwyżej dam edita (chyba, że to robi po czasie [podsumowanie])
Fervi

złodziej wirków ]:->
Domyslnie DA przelicza staty raz na dobe.