Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Od czasu do czasu potrzebuję coś napisać w języku francuskim z francuskimi literami i przydałoby się jakieś szybkie przełączanie między układami klawiatury. Czy ktoś wie jak to można zrobić?
W /etc/Xfree86.conf(xorg.conf) mam ustawiony uklad "pl", a środowisko graficzne to kde 3.3 w sarge'u.
Dziękuję z góry za pomoc,
pozdrawiam[/i]
Jak kiedys dawno temu mialem KDE, to pamietam, ze tam bylo cos takiego jak uklady klawiatury. Nie uzywalem tego, ale mozna tam chyba dodac wiecej ukladow i miec wybor gdzies z traya. Nie wiem czy Ci to pomoze, ale sprobowac mozesz.
Niestety ale to nie dziala, dodalem rozne klawiatury, zmienialem w trayu nie dosc ze nie nie dzialaja to jeszcze potem jak ponownie dalem na polska klawiature to i ona niedzialala. Moze dlatego ze w xorg.conf mam ustawione na pl?
pozdrawiam
A nie zastanawiales sie nad tym czy w xorg.conf mozna ustawic w tym miejscu wiecej niz jedna wartosc?