Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
 Użytkownik

Witam. 
AMD X6 FX6100 3.3GHz BOX 
Gigabyte GA970ADS3P
GeForce GTX 660 Gigabyte 2GB DVI&HDM&DP(PCIE) OC z NVIDIA GeForce Experience™
HyperX DDR3 8GB 1600MHz CL10 FURY Blue Series
WD Green 1TB WD10EZRX (64MB, SATA/600)
SilentiumPC Spartan PRO HE924 CPU Cooler
CoolerMaster Elite 371 Black 
Chieftec GPA450S8 bulk.
Napiszcie swoje opinie czy taki zestaw jak podaje jest dobry, co ewentualnie zmienić.

Podobno człowiek...;)

Miałem kiedyś Chiefteca, chodził jak wiertarka udarowa.
Zasilacz ma zasilać, a nie warczeć jak rotweiler, dlatego zasiłkę kupiłbym od Cooler Mastera (mam takową obecnie), albo Thermaltake - koniecznie z  dość szerokim wiatrakiem - 120 -140 mm.
Za grafę Gigabyte podziękowałem niedawno, wolę Evga.
Dyzio - ja radziłbym tego potwora.
Dyski do RAID 24/7 są dużo trwalsze  od standardowych modeli.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-12-25 22:03:44)

Psuj

Podobno człowiek...;)

Ciekawe, w robocie mam takich kilka podobnych (ES.2), i już 2 rok brykają bez jednej wpadki na RAID10.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-12-25 22:18:44)

Użytkownik

U mnie też Seagate przepadło , teraz WD czarne montuje , a z Chiefteca jestem zadowolony obecnie mam w kompie Smarta GPS-500A8 wentylator 120 i nie mam do czego się przyczepić :)

człowiek pasjonat :D
	Grafikę na jakiegoś Radeona. Nie ma merytorycznych "za", dla mnie po prostu będzie to działało.
RAM'u dwie kości po 4GB - może trochę szybciej to działać.
Z ciekawości spytam - ile ten zestaw kosztuje? Może dałoby radę zrobić na Intelu I7 i Iris Pro, jeśli nie będą uruchamiane zasobożerne gry.

Lubię marudzić

Pavlo950 napisał(-a):
Może dałoby radę zrobić na Intelu I7 i Iris Pro, jeśli nie będą uruchamiane zasobożerne gry.
Grafika intelowska HD 4600 i nowsza oraz oczywiście tylko i wyłącznie procesor i7 i jakieś 16GB RAM = wspaniałe narzędzie do obróbki w wideo 4k z kodekiem h.265 a co do gier to nie wiem. Jedyne w co gram (raz na 2-3 miesiące w roku) to w STALKERa pod Debianem (bo windowsa nienawidzę) na full detalach w rozdzielczości 1080p zatem nie wiem jak z innymi grami.
Ostatnio edytowany przez neo86 (2014-12-26 10:01:30)

Zbanowany

1370
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:05:27)

Członek DUG

Od siebie powiem tyle, że mnie Seagate dwa pod rząd padły. Od tamtego czasu uzywam WD ... i zaden mi nie padł. A juz sporo 
chodzą. 
Edit: ja mialem konsumencki, to prawda. Aczkolwiek WD tez mam konsumenckie ;)
Ostatnio edytowany przez anonimek (2014-12-26 23:00:10)

Podobno człowiek...;)

Które Seagate Wam padają - domowe, seria AS, czy korporacyjne, seria Barracuda ES, a później Connsteallation ES?
Pytam, bo np w domu mam model:
http://www.chip.pl/testy/pamieci-masowe/dyski-tward … 0620ns-400-gb
I od czerwca 2007 żadnego bad sektora, ani śladu awarii.
Za to dysków z serii domowej, tych najtańszych, nie wziąłbym nawet za darmo, bo po prostu nie warto ich wsadzać do kompa.
Z resztą od żadnego producenta nie kupiłbym dysku innego, niż przeznaczony do pracy w RAID 24/7 - linie korporacyjne.
Dowcip polega na tym, że każdy producent produkuje zarówno tandety dla konsumentów, jak i dyski dla biznesu, które już wytrzymują conieco.
Wyjątkiem jest Samsung, nigdy nie widziałem, nigdy nie słyszałem o trwałym dysku magnentycznym Samsunga.

Cenzor wirtualnego świata
	Jacekalex napisał(-a):
Miałem kiedyś Chiefteca, chodził jak wiertarka udarowa.
Zasilacz ma zasilać, a nie warczeć jak rotweiler,.
Się wymieni a wiatrak od czasu do czasu xD — http://i.imgur.com/E3IoaSM.jpg
Tam powyżej mi zdechł wiatrak 120x120 i warczał mi zaliczać od drgań, a że nie mogłem od tak kompa wyłączyć to wyciągnąłem wiatrak i dałem go na resory z chusteczek higienicznych i przepracował w takim stanie ten komp dobre chyba 3 dni, aż wiatrak mi dowieźli. xD

Podobno człowiek...;)

@up
Nie trzeba takiej gimnastyki  z chusteczkami, Cooler Master, Thermaltake, i iluś innych producentów robi całkiem sympatyczne i ciche zasilacze.

Cenzor wirtualnego świata

Użytkownik

zestaw cenna brutto 2003zl procesor zmieniłem na i5. Co sądzicie o tej karcie Radeon R7 260X MSI 2GB DDR5 DVI&HDMI&DP (PCI-E)?

Zbanowany

1385
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:05:49)

Użytkownik

raider21 napisał(-a):
CoolerMaster Elite 371 Black
Zainteresuj sie tez Zalman z11 plus ktory ma "wbudowane" 5 wiatrakow/led i lepszy rozstaw, czyli SDD montujesz na rack'u od srodka a HDD montujesz z boku.