Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
 Użytkownik

Członek DUG

a w czym problem?
1. nie masz stałego połączenia z netem, żeby ściągnąć?
czy może...
2. nie masz nagrywarki?
:D

Członek DUG

Ja na Twoim miejscu bym zajrzal tutaj:
http://www.allegro.pl/4673_debian.html?order=pd& … y=0&pay=0
 Użytkownik

Ojciec Założyciel
	Abstrachując od tego że może Ci się przydać, to powiedz jak to robiłeś że instalował Ci się całą noc?. U mnie na P100 trwało to tylko lub aż 1,5 godz.

Członek DUG

a system bazowy u mnie (CPU 500mhz) tylko 30 minut ;]
czym wprawiłem w zdziwienie kumpla, który się przyglądał. Bo system przygotowany do zgrania czegoś z ftp został postawiony w 30 minut :-)
 Użytkownik

matka przelozona

Bicycle repairman

prawiczek erotoman
	net install ok 120 mb przez torrenty idzie elegancko jak nei ma nigdzie zawsze mozemy trackera zapuścić

Członek DUG
	Ja net install z debian.org. Potem przy instalacji oczywiscie troche trzeba bylo poczekac. Wczesniej tez sciagnalem dwa DVD, ale sumy MD5 mi sie nie zgadzaly i wypalenie plytek nie poszlo i zmarnowalem tylko czas(wlasciwie bo balem sie troche instalacji z sieci). Potem okazalo sie ze jednak net install nie jest taka zla.
I jeszcze taka ciekawostka, co mnie troche zaskoczylo osobiscie, jak instalowalem znajomemu Debiana przy instalacji predkosc pobierania pakietow z sieci wynosila ok 1.5 Mb/s! Przydaloby sie takie lacze.
Ale wracajac do tematu, nie polecam sciagania calych DVD z sieci bo mam nie mile wspomnienia i jak juz to lepiej wlasnie sobie taka dystrybucje kupic po prostu

Członek DUG

;D ja ostatnmio zassałem do upgrade-u około 800mb pakietów i wszystko się w 2 godziny ściągnęło. (Łącze na całą moją sieć - 8 userów - 1 mbit)

Członek DUG
	co do tego to u mnie jest 3mbit na blok, ogolnie to tak 150kilo idzie, ale wpadlem na to zeby Debiana instalowac w nocy i o 3 szlo mi 230 i wyzej :D takze przekonalem sie do net install