Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

były zielony_83 :)
ostatnio wydarzyla mi sie ciekawa przygoda.. tzn kopiowalem sobie cos tam z jednej na 2 partycje i wywalilo korki ( ciekawe czemu w ogole je wywalilo mniejsza ;-) ) ciekawe jest to co mam teraz tzn. partcyja nie nadaje sie do zapisu mozna z niej odczytac wywalic nie idzie chyba ze ja jakies bledy robie podpowiedzcie jak sie za to wziac jak narazie tylko cfdisk`iem to probowalem zrobic ale nic sie nie dzieje dane zostaja a kiedy chce cos z niej usunac wywala ze system plikow tylko do odczytu :( fstaba nie bede pokazywal bo w nim wsio ok jest ;-) jakies pomysly.. z gory thx za odp :-)

matka przelozona

elektryk dyżurny

a wklej do posta wynik polecenia:
mount -v -o remount,rw /punkt-montowania
zapuszaczałeś może fsck na tym systemie plików?

Dark Sith

/dev/hda1 / ext3 users,auto,errors=remount-ro 0 1
Byc może masz w fstab podobny wpis. Przy błędach partycje montuje przy włączaniu "tylko do odczytu"

były zielony_83 :)
dzieki za odpowedzi ale na post BiExi odpowiem tak nie dalo rady dalej to samo nawet zmiana systemu plikow nie dala rady :/ co do reszty zaraz bede testowal pozdro :-)
# fsck /dev/hdb6 fsck: Błąd 2 podczas wykonywania fsck.vfat dla /dev/hdb6

Ojciec Założyciel
Odpal z płyty CD-live qtparted i wywal partycje - nie powinno być kłopotu