Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Ojciec Założyciel
	No, zakończyłem. IceWm jest very, very good :))
czas uczyć się nowego

elektryk dyżurny

...może i się powtarzam, ale wmaker jest the best

Użytkownik

Wmaker + ROX i nic mi więcej nie trzeba (no jeszcze ty działające dobrze gnugadu z nie wywalającą wtyczką tlena)

Ojciec Założyciel
	spoko :))) następny w kolejce będzie Wmaker, ale to dopiero po 20 lutego bo Justyna zjechała po sesji i do 20 ma ferie. No i oczywiście kompa mi zabrała.
Ps - zdała :)

elektryk dyżurny

Wmaker + ROX i nic mi więcej nie trzeba
co to jest ten ROX?

Ojciec Założyciel
	To jest takie badziewie, że ci tworzy pulpit

Użytkownik

Bodzio dlaczego badziewie? ROX jest mały szybki ładny. I pomaga nie wtajemniczonych w świat Linuxa powoli oswajać z nowym środowiskiem. Na komputerach na ktorych KDE nie hula zbyt szybko, a nawet tragicznie. A tak se w takim ICEwmie, WMakerze, czy jakim innym okkienku pozwala trzymać ładne ikonki na pulpicie skróty, montowania do dysków, cd-romów. Brat mój już go lubi :D

elektryk dyżurny

Czasami tesknie za kde jak fvwm doprowadza mnie do szlu :)
'f stands for what you like'
...
znaczy co? pier...ny menedżer okien?
nie qmam. proszę o dodatkowe wyjaśnienia...
:"D

Ojciec Założyciel
	Badziewie to oczywiście przenośnia - jak by to było prawdziwe badziewie to bym tego nie instanoł.
ROX-filler to zarządca okien, a co się będę rozpisywał - TU masz stronę domową, a TU jeszcze trochę opisu
Dopisz sobie do opcji startowych Twoich okienek.
Najlepiej startuje w opcji: rox -p Default
Ps. przerobiłem na debka (oczywiście działający) - do wzięcia z http://www.bodzio.dug.net.pl z działu download

Wielki Brat

Czasami tesknie za kde jak fvwm doprowadza mnie do szlu :)
Kod:
'f stands for what you like'...
znaczy co? pier...ny menedżer okien?
nie qmam. proszę o dodatkowe wyjaśnienia...
:"D
Fvwm jest fajowy tzn. mily dla oka (po kilku godzinach zabawy) ma prosty cfg (autor fvwm jest chyba sadomacho :) ) itd. :) ale wlasnie za to go lubie, czasami jak nie moge sobie poradzic z konfigiem z lezka w oku wspominam kde, pstryk klik i juz (najbardziej to brakuje mi k3b :)).
A co do menadzerow plikow to mam TuxCommandera.

Ojciec Założyciel
	Techu, jak kurcze blade nie można uruchomić K3B?????
Wpisz w xtermie k3b i po ptokach
Jak na IceWM działa to nie widze problemu aby na Twoim nie działało

Wielki Brat

K3B dziala ale trzeba do tego zainstalowac mase badziewia z kde, tak wiec mija mi sie to z celem (mam wizje doskonalego systemu* :) hehehehe ) bawie sie xcdroast  ale jednak mam problemy z tym ( i tak to wlasnie jest jak sie zaczyna zabawe z linuxem od klikania )
*) Terminal graficzny

Ojciec Założyciel
	No teraz doskonale Cię rozumiem - u mnie wszystko śmiga, no ale przecież jest całe KDE kobylaste zainstalowane.

Wielki Brat

no ale przecież jest całe KDE kobylaste zainstalowane.
Nie lapie ? Zrobilem system od podstaw i mam tylko fvwm (nie instalowalem kde)

Ojciec Założyciel
	Już tłumacze, ktoś tam u góry postu napisał coś o sado-macho (nie TY ?)
Jak sie uczyłem linuxa to najpierw musiało być prosto i wygodnie, czyli system bazowy + KDE. 
Potem coś mi odbiło i postanowiłem spóbować nowego - stąd IceWM, sie spodobało to zostało. A aplikacje z KDE działają bo jak jest KDE to co mają nie działać.
Z drugiej strony jak instalujesz K3B (a było pisane właśnie dla KDE) to potrzebujesz tylko kilka pakietów dodatkowo - nic strasznego.

elektryk dyżurny

lol, Techu, ja to mam akurat na odwyrtkę. mam zainstalowane kde i gnome dla towarzycha, ze względu na moje genialne siostry ;) do tego mnóstwo kolorowego badziewia i diabeł wie co. partycja / zajmuje u mnie coś około 3,7 GB ...
a ogólnie to k3b jest shitowe, za bardzo przypomina gówniane nero i nie ma to jak cdrtools na konsoli :)
a pozatym jak instalnąłeś tego tuxcmd, make install czy zrobiłeś deba? jeśli deb, to podrzuć!

Ojciec Założyciel
	I daj zrzuta, zobaczym jak to wygląda :)

elektryk dyżurny

to jest na http://tuxcmd.sf.net
to faktycznie wygląda jak qpacmd, no i jest całkiem nieźle konfigurowalny...
w końcu jak chciałem to komplikować to mi zaczął marudzić o jakieś biblioteki kylixa czy cóś, to dałem se siana i ściągnąłem binarkę.

Ojciec Założyciel
	No fajny, nie powiem - choć ja na razie używam krusadera :)

elektryk dyżurny

ja tam zostanę przy mc :)
a czasem pod X odpalam gentoo, ma fajne możliwości masowej zmiany nazw plików

Wielki Brat

Tuxcmd instalowalem z deba (byl jakis czas temu na stronie tuxcmd) a teraz zainstalowalem z binarek

prawiczek erotoman
	1. WMaker suck
2. Jak w IceWM penetrowac dyski tak jak w kde to znaczy bez mc i konsoli(zeby miziac myszka mo folderach) ??

Użytkownik

trzeba zainstalowac ROX-a , wszystko co najwazniejsze i wiele cennych porad o IceWm znajdziesz  tu: http://icewm.prv.pl/ 
dodaj sobie do sources.list taki wpis
deb http://www.os-works.com/debian testing main deb-src http://www.os-works.com/debian testing main
a potem:
apt-get update apt-get install rox-filer
tam znajdziesz ROX-a, ale jak chcesz to i możesz spróbowac nowego Xfce4 - tez tam jest, a gdybyś miał problem z rysowaniem bourka przez ROX-a w Xfce na pulipice to się odezwij, bo wiem jak sobie z tym dac rade

elektryk dyżurny

prawiczek erotoman
	a gdybyś miał problem z rysowaniem bourka przez ROX-a w Xfce na pulipice to się odezwij, bo wiem jak sobie z tym dac rade
Znaczy nie rozumiem oco chodzi z tym rysowaniem z tego co widze to jest to typowe "okno" jak w kde spox oto mi chodzilo ale z tym rysowaniem totalnei nei jarze