Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1

Użytkownik

zastanawiam sie czy wybrac stable czy testing chodzi mi o stabilność i bezpieczeństwo

Członek DUG

Członek DUG

Użytkownik

Ja bym jeszcze zapytał jaka grafa i jak doświadczony użytkownik.

elektryk dyżurny

testing się posypie od czasu do czasu (tak co parę tygodni jakieś niespodzianki). stable jest stable, ale same stare śmieci. dobre dla emerytów.

Imperator

Mam stable
i nie jestem emerytem
i nie mam najstarszych paczek ważnych programów
ii chromium 51.0.2704.79-1~deb8u1 ii firefox 47.0.1-1~bpo80+1 ii icedove 1:45.1.0-1~deb8u1 ii opera-stable 38.0.2220.41 ii vivaldi-stable 1.2.490.43-1 ii libreoffice 1:5.1.4~rc2-2~bpo8+1 ii virtualbox-5.0 5.0.24-108355~Debian~jessie ii pidgin 2.10.11-1 ii vlc 2.2.4-1~deb8u1 ii kodi 16.1+dfsg1-1~bpo8+2
nic się nie psuje. Wszystko chodzi stabilnie i przewidywalnie Aktualizacja raz kiedyś. Nuda
No trzeba umieć sobie dostosować
]:->
Dla początkującego zawsze polecam stable, aby najpierw nauczył się podstaw systemu, a potem ewentualnie przy wyższych umiejętnościach spróbował mniej stabilniejszej wersji jak już będzie sobie umiał radzić.

Dark Sith

Nawet stabilny potrafi zrobić czasem bubu...
Ostatnio mate-settings-deamon zrobił się jakimś dziwnym trafem pamięciożerny i powoli wzrastając zeżarł mi 1,5GB RAMu...
Używam stabilnego bo mnie irytują ciągłe aktualizacje.
Tak czy siak wszystko co desktopowe działa, więc po co kombinować.

Użytkownik

dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi i wybieram stable

Użytkownik

Bubu czy nie bubu ale jak masz grafę od AMD i chcesz w coś pograć to warto jednak na stable postawić bo nie było nowego catalysta od grudnia ubiegłego roku a i ten co jest obsługuje tylko jajka do 3.18 a nie wiadomo czy i kiedy będą nowe stery. Nawet jeśli nie grasz to i tak warto mieć fglrx. Cały system pędzi do przodu a w kilku miejscach trzymają go za kark stery od AMD.

Imperator

Ja używałem zazwyczaj testinga, ale jak ostatnio conieco popsuli to przeniosłem się na stable..
Strony: 1