Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użytkownik

te z tesco czy lidla niestety nie smakują tak samo.

Użytkownik

Ja mam tylko taką cichą nadzieję, że wrzucanie zdjęć żarcia nie stanie się tu jakąś nową świecką tradycją.

Lubię marudzić

skullman napisał(-a):
Ja mam tylko taką cichą nadzieję, że wrzucanie zdjęć żarcia nie stanie się tu jakąś nową świecką tradycją.
A nawet gdyby to co?! Ślicznie i smacznie wyglądający posiłek to też fotografia artystyczna (kulinarna). Problem w tym, że nie każdy ma dostęp do morza lub większej rzeki. U mnie przez miasteczko płynie coś co obecnie ma może około 5-10 cm głębokości i 25 cm szerokości xD Jesienią i wiosną jest lepiej i nawet ryby są! Ale wielkości gupików akwariowych.

Użytkownik

O, widzę towarzysz artysta. Po co kopiować mordoksiąg do DUG-a? Mało tam tego? Jeśli nie masz jeszcze to załóż sobie konto i się naoglądasz słitaśnych foci drugiego śniadania czy bułek z Maka. I weź mnie oświeć w czym jest problem z dostępem do morza w kontekście zdjęć żarcia.
Ostatnio edytowany przez skullman (2016-08-17 04:29:20)

Użytkownik

a zes sie czepil jak rzep psiego ogona
ps. gdzie dostane w .pl jakis tani/dobry zestaw do czyszczenia matrycy, albo izopropyl, jade na urlop to chcialbym sie zaopatrzyc przy okazji.
Ostatnio edytowany przez pink (2016-08-17 12:03:11)

Lubię marudzić

skullman napisał(-a):
O, widzę towarzysz artysta. (...) słitaśnych foci bułek z Maka
Wybacz nie żywię się śmieciami. Latem lubię zjeść lekko. Np kwiaty brokułu gotowane na parze, makaron al dente, i własny sos pomidorowy... lekkie, dobre i łatwostrawne:
skullman napisał(-a):
I weź mnie oświeć w czym jest problem z dostępem do morza w kontekście zdjęć żarcia.
Yyy... bo mieszkam ponad 500 km od morza i choćby nie wiem to trudno o bardzo świeże rybki morskie a wybacz nie posiadam prywatnego odrzutowca czy choćby od "biedy" helikoptera :D Ale na rzeczne to do Nysy lub Wrocławia mogę jechać i tam mają smażalnie z dobrymi miejscowymi rybami słodkowodnymi.
pink napisał(-a):
ps. gdzie dostane w .pl jakiś tani/dobry zestaw do czyszczenia matrycy, albo izopropyl, jadę na urlop to chciałbym się zaopatrzyć przy okazji.
Choćby TUTAJ. Mój ulubiony sklep z akcesoriami foto. A TUTAJ masz info o produkcie. Tanimi a dobrymi jakościowo. To bardzo wygodny zestaw. Używałem go z Canonem 300D, 5D, Fujifilm X-E2 a także czyściłem znajomemu w SONY A7 oraz w jakimś Olku z mikro 4/3 oraz gmerałem tym w Nikonie swojej bliskiej koleżanki. Z czystym sumieniem Ci powiem, że jak dobrze wykonasz wg. zaleceń producenta to matryca jest krystalicznie czysta! Podobno polski produkt a nie jakieś chińskie dziadostwo. Nie wiem jak z tym jest czy to faktycznie wyprodukowane w PL ale spełnia swoje zadanie i na długo starcza.
A tu: http://presets.samuelzeller.ch/ macie darmowe presety Fujifilm do programu Adobe Lightroom (dla użytkowników Winzgrozy i Nadgryzionych Jabłek a także dla użytkowników LR pod Wine) nadające charakter kolorystyczny z profili kolorystycznych w aparatach marki Fujifilm (Provia, Velvia, Astia, Chrome Classic, Across...) dla RAWów aparatów innych marek.
Ostatnio edytowany przez neo86 (2016-08-18 21:29:07)

Użytkownik

neo86 napisał(-a):
skullman napisał(-a):
O, widzę towarzysz artysta. (...) słitaśnych foci bułek z Maka
Wybacz nie żywię się śmieciami. [...]
.
No jak nie jak tak.
Yyy... bo mieszkam ponad 500 km od morza i choćby nie wiem to trudno o bardzo świeże rybki morskie a wybacz nie posiadam prywatnego odrzutowca czy choćby od "biedy" helikoptera :D Ale na rzeczne to do Nysy lub Wrocławia mogę jechać i tam mają smażalnie z dobrymi miejscowymi rybami słodkowodnymi.
Aha, czyli dajmy na to indyk nie może wyglądać smacznie? Dziwna logika. Ale tak czy owak brawo, wrzuciłeś jakieś zdjęcie.
Ostatnio edytowany przez skullman (2016-08-21 09:49:39)

Użytkownik

@Yampress, nie masz wrażenia. że te żyrafy wyglądają na nieco znudzone? Mewy co prawda nie z zoo ale też ładne.
Ta druga ma inne wymiary bo robiona aparatem Fuji, którego już nie mam.
A tak na marginesie może ktoś polecić jakiś program do edycji exif, najlepiej pod QT? Bo czasami chciałbym usunąć tylko niektóre pola a nie całość.
Ostatnio edytowany przez skullman (2016-08-21 22:16:21)

Ojciec Założyciel
Exiftool - poczytaj mana. Można cudeńka robić.

Pan inż. Cyc

Użytkownik

20/10/2013 by przemekmamon, on Flickr

Pan inż. Cyc

Dobre chociaz chetnie bym je widzial z niskiej perspekyywy. :-)

Imperator

Imperator

Ojcze Dajrektorze, Nie wiadomo czy stać dalej czy sp...
Jak wybrnałeś z tejże sytuacji?
:D

Ojciec Założyciel
Młodziutka była :)
Paskudne warunki - światło bardzo ostre robiło płaskie zdjęcie. Troszkę pomógł polar ale nie do końca.

Użytkownik

panowie nie wyskakujcie tu z tymi mlodymi jałówkami bo u mnie tego od groma dookoła, to was moge zasypac takimi, co prawda cale czerwone to zadkosc tutaj ale sa dwa heifer-y w pobliżu wielkie jak nasze zubry
Ostatnio edytowany przez pink (2016-09-16 11:25:06)

Imperator

Może być niedźwiadek? Trochę nie skadrowane jak należy, bo ciągle mi łaził ale przynajmniej to nie krowa.
Kurde zapomniałem o trybie preselekcji czasu. Tylko słoik nie za jasny na tak krótkie czasy naświetlania
Aaa tryb zdjęć seryjnych. hmmm
(:[]

Użytkownik

Yampress napisał(-a):
[...] ale przynajmniej to nie krowa.
A co chcecie od krowy Bodzia? Mnie się fotka podoba. Ojciec założyciel ma po prostu talent do aparatu.
Ostatnio edytowany przez skullman (2016-09-17 02:15:38)

Imperator

Mam jeszcze brunatnego misia, ale przewody elektrycznego pastucha eliminują te zdjęcia do pokazania ich w ogóle
więc tylko tak poglądowo.. kawał zwierza