Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Zbanowany

Mam kilkaset teledysków (wszystko w formacie mp4). Teledyski z różnych źródeł i różnej jakości co skutkuje tym, że jedne chodzą ciszej, drugie głośniej. Można to jakoś znormalizować w locie (coś jak opcja wyrównania głośności w audacious-ie ?
Ostatnio edytowany przez hi (2017-08-22 22:38:12)

Użytkownik

ffmpeg

Zbanowany

Bardziej chodzi mi o normalizację w locie, nie chce mi się dekodować i z powrotem kodować blisko 1000 klipów. Zauważyłem, że vlc ma opcję normalizacji głośności ale koryguje głośność na podstawie wartości szczytowych co skutkuje tym, że non stop jest wyczuwalne przesterowanie w ścieżce dźwiękowej

Użytkownik

W playerze sobie ustawisz co tam chcesz ale będzie to działać tylko na tym playerze.
Nie słyszałem o normalizacji audio bez ponownego kodowania.
Normalizujesz tylko audio, video nie ruszasz, wtedy cały proces trwa krótko.

Użytkownik

Cenzor wirtualnego świata
Korzystając z dobrodziejstwa zdjęcia mi bana. xD
Takie coś się nada?

Zbanowany

dzięki morfik, co prawda nie pałam miłością do pa ale zobaczę jak to się sprawuje

Podobno człowiek...;)

Nie tylko PA obrabia wtyczki:
http://alsa.opensrc.org/Ladspa_(plugin)
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2017-09-05 15:07:48)

Cenzor wirtualnego świata
hi napisał(-a):
dzięki morfik, co prawda nie pałam miłością do pa ale zobaczę jak to się sprawuje
Ja z tego korzystam już bardzo długo i nie wyobrażam sobie życia bez tego plugina. xD

Imperator

ja robie to tak
mencoder cichy_film.avi -ovc copy -oac mp3lame -lameopts cbr:br=128:vol=5:mode=0 -o film1.avi