Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Użytkownik

Witam, mam KDE 5.28 pod Streetch, mam podpięty drugi monitor do laptopa pod gniazdo VGA. Ustawiłem domyślny monitor laptopa, a zewnętrzy jest powyżej.
Podczas gdy otwieram nowy program, jego okno pokazuje się na zewnętrznym monitorze, mimo że tacka systemowa jest na laptopie i każde okno muszę przeciągać do laptopa, co jest dość uciążliwe. Na ekranie zewnętrznym mam wirtualkę. Ktoś pomoże jak nakazać otwieranie okien na ustawionym domyślnym ekranie?

Członek DUG

PPM na belce okna --> Więcej działań --> Dodatkowe ustawienia okna/dodatkowe ustawienia programu, zakładka "Rozmiar i położenie".
Użytkownik

andreq napisał(-a):
PPM na belce okna --> Więcej działań --> Dodatkowe ustawienia okna/dodatkowe ustawienia programu, zakładka "Rozmiar i położenie".
Dzięki dodałem w ustawieniach zasadę dla wszystkich okien i działa elegancko.
andreq napisał(-a):
Dla mnie też okazało się przydatne, a męczyłem się już z tym drugi dzień. Dzięki za pomoc.
Ostatnio edytowany przez zordon11 (2022-07-07 10:10:49)