Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG
	ok... juzmowie co skrypt ma robic..
wyslac pod numer 1234567 wiadomosc abcdef
potem poczekac 80 minut 
potem poczekać losowa ilosc sekund z przedzialu 1-100
i potem wrocic na początek... i tak w kółko...
pomoże mi ktos?

Ojciec Założyciel
	Ty nie być przypadkiem spamer ? - kogo tak nie lubisz ?

Członek DUG
	to nie ma byc spamer :P
z reszta dostalbym bana na numer za to...
to zadanie ktore dostalem na infie :/ i niestety nie umiem pythona a ciekawi mnie jak powinien taki skrypt wygladac...
 Użytkownik

to za pomoca Pythona można pisac skrypty do EKG ?? hmm a naprzykład do Kadu tez da sie skrypt napisac jesli tak to za pomocą jakiego języka i jak mniej wecej to połaczyć ??

Członek DUG

Kadu jest oskrypcone tcl-em (nie przypadł mi do gustu ten język) i ma to tam duże możliwości, na forum kadu pojawaiły sie co jakiś czas sugestie co do skryptow pythonowych,ale narazie nic sie nie dzieje w tym kierunku (chyba bo nie przegladałem tego forum jeszcze w tym roku)
Do ekg mozna pisać skrypty w pythonie ale z tego co czytałem ma to tam dosc ograniczone mozliwości.
Może sie pobawie

Członek DUG

Zrobiłem coś takiego ale to nie działa. Po załadowaniu skryptu wywoływana jest procedura spam ktora jest zapetlona i w tej petli jest czekanie 80 minut + losowa ilosc sekund. A nie działa dlatego bo po uruchomienu skryptu skrypt zasypia i "sterowanie" nie jest oddane do ekg, ekg nie odpowiada po uruchomieniu skryptu.
Może da sie do obejsc uzywajac tego modułu
http://python.org.pl/lib/module-threading.html
Albo uruchamiajac wielokrotnie w odpowiedzi na jakies czesto pojwaiajace sie zdarzenie (może "handle_redraw_header()") i odliczajac odopowednia ilosc czasu.
Ale dzis jestem juz zabardzo zmeczony na to. mam nadzieje ze choc troche pomogłem
import ekg
from time import sleep
from random import randint
def spam():
    while True:
        ekg.command("msg 1234567 abcdef")
        t = randint(1,100)
        sleep( (80*60) + t)   
def init():
    spam()  
    return 1Offline