Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundację Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Dzień dobry,
Na co dzień korzystam z Debiana 13.7 ze środowiskiem KDE Plasma 6.3.6. Problem dotyczy myszki Logitech M705 (M-R0073): od czasu, do czasu mysz przestaje na chwilę reagować. Nie mogę przesunąć kursora oraz nie reaguje na kliknięcie. Co próbowałem:
- przełożyłem nadalnik BT do innego gniazda USB,
- wymieniłem baterie (;-))
- przeładowałem sterownik myszki poleceniem "sudo modprobe -r hid_logitech_hidpp && sudo modprobe hid_logitech_hidpp"
- wyłączyłem tryb wysokiej rozdzielczości przez utworzenie pliku /etc/modprobe.d/logitech.conf i dodanie wpisu "options hid_logitech_hidpp disable_hires=1"
- zainstalowałem również program Solaar żeby poszukać z poziomu GUI jakiegoś rozwiązania.
Mimo tego problem nadal się pojawia z mniejszym, lub większym natężeniem. Mam i korzystam z dwóch monitorów o różnych odświeżaniach ekranu (165Hz i 60Hz) - może ma to jakieś znaczenie. Niestety, skończyły mi się pomysły dlatego proszę Was o pomoc. :-)
Pozdrawiam,
Bartek
Ostatnio edytowany przez Bartek84 (Wczoraj 15:52:22)

Użytkownik

Cześć,
niezbyt pomogę ale dopytam,
logi coś pokazują?
# dmesg | grep Logitech
# journalctl | grep Logitech