Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2006-07-25 13:54:15

__AlinOe - Użytkownik

__AlinOe
Użytkownik

udev i kolejny problem, tym razem D-Link 520

Problem jest taki po udalo mi sie zrobic stery do dlinka pod jadrem 2.6.15 i wszystko smigalo ladnie ale ostatnio zrobilem upgrade do nowego udeva i wszystko sie posypalo po kolei w tym siec, teraz mam klopoty z zaladowaniem modulu acx, klepie "modprobe acx" i wyskakuja jakies errory zwiazane z hotplug ze nie moze zaladowac firmware, ale pozniej robie lsmod to modul acx i firmware sa zaladwoane mimo wszystko ale nie moge juz dalej nic zrobic z siacią, nie da sie podniesc interfejsu bo wogole go nie ma, nie wiem moze ma to jakis zwiazek z tym ze nowy udev przejal role hotpluga i tamten musial zostac odinstalowany, jesli ktos wie jak pomoc to bede wdzieczny

#2  2006-07-25 14:35:18

BiExi - matka przelozona

BiExi
matka przelozona
Serwis

Re: udev i kolejny problem, tym razem D-Link 520

przy ladowaniu modulu dajesz parametr

firmware_dir=/sciezka/do/kat/z/frimware

pozinno pomuc :]

#3  2006-07-25 18:42:29

__AlinOe - Użytkownik

__AlinOe
Użytkownik

Dzieki zaraz sprawdze czy pomoże, bo juz za dlugo siedze na windzie, moze wkoncu wroce do mojego pingwina :)

#4  2006-08-02 11:05:25

__AlinOe - Użytkownik

__AlinOe
Użytkownik

no i próbowałem tak ale coś to i tak nie daje sktuktu, dopisalem tez do aliases "Options acx firmware_dir=/usr/lib/hotplug/firmware" i też nic nie dało, nie wiem może trzeba jakąś regule do udeva dopisac ale nie znam sie na nim kompletnie :( wiec niewiem nawet jak się do tego zabrać

Stopka forum