Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

matka przelozona
A wiec przeszlam sobie na testing bo Bodzio testing poleca i mowi ze stabilnie dziala to ja tez zapragnelam swierzego oprogramowania no ale jest jesten szczegol jesli chodzi o aptitude :]
Niepewne pakiety mogą zagrozić bezpieczeństwu systemu. Kontynuuj instalację tylko jeżeli dobrze wiesz co chcesz zrobić. libxfixes3 procps libselinux1 libglu1-mesa mesa-common-dev libpango1.0-common kaffeine libpango1.0-0 libglu1-mesa-dev x11proto-fixes-dev libgl1-mesa-dev libgl1-mesa-dri libgl1-mesa-glx libxfixes-dev Zignorować ostrzeżenie i kontynuować? Aby kontynuować, napisz "Tak", aby przerwać, napisz "Nie":
czy to normlane ?
i jak sie tego pozbyc
Niepewne pakiety mogą zagrozić bezpieczeństwu systemu.
Kontynuuj instalację tylko jeżeli dobrze wiesz co chcesz zrobić.

Użytkownik

To nic wielkiego. W repozytorium brakuje podpisu cyfrowego tych pakietów albo jest schrzaniony. Raz czy dwa zdarzyło mi się już coś takiego. Na drugi dzień było już ok.

Członek DUG
zainstaluj pakiety keyringcostam (znajdziesz w aptitude cos a'la debiam archive keyring) i bedzie dzialac :)

Członek DUG

i debian-archive-keyring - GnuPG archive keys of the Debian archiv p debian-edu-archive-keyring - GnuPG archive keys of the Debian-Edu ar i debian-keyring - GnuPG (and obsolete PGP) keys of Debian p debian-multimedia-keyring - GnuPG archive key of the debian-multime i A gnome-keyring - GNOME keyring services (daemon and tool p gnome-keyring-manager - keyring management program for the GNOM p libgnome-keyring-dev - Development files for GNOME keyring ser i A libgnome-keyring0 - GNOME keyring services library p libpam-keyring - PAM module that unlock gnome keyring
czy wszystkie te pakiety myszę mieć zainstalowane? bo aktualnie ciągle mam taki komunikat :(

Palacz

Takie coś coś wykazuje jak nie ma zaimportowanego klucza GPG.Przynajmniej u mnie.
Jakich kluczy brakuje powinno wykazac na koniec aptitude update.
Pozdrawiam

Członek DUG