Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Moderator

ostatnie (default deph 24) ustawienie daje 1280x1024 bez falowania, ale takie woły to tylko teściowa by chciała oglądać...
Ustaw hicolor, normalną roździałkę - czytaj pod twój monitor oraz ustaw własciwe częstotliwości odświeżania.
Instrukcja do monitora lub vhsync -f (pakiet jest napewno w repo elive'a nie wiem czy w debianie)
panowie (i panie), niewiele się da zrobić bowiem ten komp to ślimak, proponuję pomału zbliżać się do końca tematu,
Ja pracuje na kompach o niższej architekturze więc nie marudź (za jeden z desktopów robi p133 i się da pracować)
czy znacie jakiieś superleciutkie iksy żeby openoffice, svn, lekki edytor skryptowy i firefox śmigały?
A ile masz ramu? Ja ze swej strony polecam enlightenment'a DR16
Użytkownik

gdzie ustawić hicolor?,
jaki pakiet do tego?,
a co z DMA (w mandrivie można skonfigurować żeby komp lepiej pamięcią zarządzał i szybszy był)
może jakieś link (chętnie poczytam, leniwy nie jestem)
była pomyłka w poprzednim moim poście:
jest :
ostatnie (default deph 24) ustawienie daje 1280x1024 bez falowania, ale takie woły to tylko teściowa by chciała oglądać...
winno być:
ostatnie (default deph 24) ustawienie daje 1024x768 bez falowania, ale takie woły to tylko teściowa by chciała oglądać...

Moderator

hicolor to 16bitowa głębia ;-) - DefaultDepth 16
link do vhsync
A DMA dla jakich szpejów? Jezeli dyski to hdparm'em je ;-)
Użytkownik

mam vhsync i więcej niż 1024 nie wycisnę ale pal licho, dobrze jest,
koncentruję się teraz na przyspieszeniu dziada
hdparmem? możesz jaśniej?

Dark Sith

Użytkownik

dzx, poczytam
jak na razie podsumowanie brzmi: Viper V330 + Nec AccuSync LCD 73V nie może się wznieść poza 16 bit 1024x768 w Windowsie 98 i Debianie. Prędkość przy 64 MB ramu w "długich" kościach jest niemożliwa w Debianie (zerowa) przy nieustawionym dma i dość dobra w golcu win se ed 2 98+milennium en
dzięki panowie, za jakieś dwa tygodnie spodziewam się nowego sempron 2800+ na asusie pceta, tam dopiero powalczę z DMA,
pozdro
rafal