Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

witam  spotkałem sie z problemem miałem zainstalować Debiana na stacji roboczej z dyskiem sata II i program do partycjowania nie widzi tego dysku jest jakiś sposób lub nie wiem opis aby instalacja znalazła dysk ?
Pozdrawiam marek
przepraszam ze zadaje tak dziwne pytania ale  mam bardzo mało czasu praca zajmuje mi prawie cały 
Pozdrawiam was zawsze miło sie tu wraca

Bicycle repairman

Członek DUG

wynik niewiem jaki jest a instalator standartowy z ostatniej wersji stabilnej

Bicycle repairman

Standardowy instalator stable widać nie radzi sobie z Twoim kontrolerem, jest dosyć stary.
To może inaczej, wybierz sobie coś z trzech opcji i zainstaluj:
Masz do wyboru instalator z domyślnym środowiskiem gnome, xfce i kde. Ten z gnome jest bez opisu, że jest z gnome.
Możesz bez obaw o stabilność instalować etch'a.
http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/i386/iso-cd/
Możesz ewentualnie użyć czegoś stąd: http://kmuto.jp/debian/d-i/ jeśli to musi być koniecznie stable.

Członek DUG

Nie wiem jaka jest ostatnia wersja stabilna...
Wiem ze jakies dwa miesiace temu kupilem dwa dyski sata II i nici z instalacji :/ Musialem uzyc etch i wstedy smiglo (nie wiem jak z unstable).

Członek DUG

wlasnie mi chodzi o to ze jak sciągne ktoraś wersje to czy mi on wykryje dysk SataII

Bicycle repairman

wlasnie mi chodzi o to ze jak sciągne ktoraś wersje to czy mi on wykryje dysk SataII
na 99%

Członek DUG

W moim przypadku bylo tak ze instalator zapodawal sie ok 5min z wykrywaniem dysku (ahci), ale poszlo wszystko ladnie. zaraz po instalacji nowe jajo z paczki tez mialo wolny rozruch przez sata wiec zrobilem se wlasne i smiga ladnie bez problemow!