Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam taki problem ze jak wypisuje komende "netstat"
wyswietla mi polaczenia ktore juz dawno nie sa uzywane i powinny zostac zamkniete a u mnie caly czas sa zestawione.
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State tcp 0 0 <adres mojego serwera>:<port> <adres hosta>:<port> ESTABLISHED tcp 4714 0 <adres mojego serwera>:<port> <adres hosta>:<port> CLOSE_WAIT
Czy mozna jakos tych wpisow sie pozbyc?
Taki sam problem mam z lista wszytskich procesow
nie wiem czy to normalne ale z czasm mi rosnie liczba wszystkich procesow i liczba aktualnie wykonywanych (choc ta liczba rosnie zdecydowanie mniej), jak mozna pozbyc sie nie potrzebnych procesow (takich ktore nie sa juz uzywane ), i jak mozna sprawdzi ktore procesy juz nie sa potrzebne / uzywane do sprawnego dzialania serwera...
Wydaje mi sie ze samo uzycie komendy "ps aux" jest troche malo czytelne, niezbytnio rozumiem ktore procesy sa zombi i mozna ich sie pozbyc....
Dzieki za pomoc