Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

Włączam przed chwilą debiana.
Z tego wszystkiego zapomniałem czy przewijało sie przy starcie prze ekran komunikaty konsolowe (jak zwykle) ale przy zapodawaniu się x-ów widze najpierw czarny ekran, który stopniowo przechodzi w coraz jaśniejszy lecz nierównomiernie(w jednym miejscu plama jsniejszego odcieniu w innym ciemniejsza) i taka bajera towarzyszy aż to wstania x-ów czyli kilka sekund.
Fluxbox się włącza i migota mi ekran (LCD) po kilkunastu może kilkudziesięciu sekundach migotanie słabnie aż do normalnego niemigotania.
Logi nic na moje oko w sobie nie kryją.
Może ktoś miał taki bajer.
Pamietam że kiedyś tez tak miałem ale tak sie wystraszyłem ze przed zaladowaniem xów zapdoałem restart z buta.

Użytkownik

Członek DUG

To jednorazowy wybryk raz na długi czas wiec nie dam rady sprawdzić po to loteria.

Członek DUG
Znaki wskazują więc na ten monitor. Ewentualnie zmień sterownik na vesę i potestuj przez jaki czas. Jak się powtórzy to monitor i to pewnie w chwili przełączania rozdzielczości, bo to jest ten moment krytyczny dla każdego monitora.

Piwo DUG

Chlapaki nie wiem co jest grane z tym fluxem tez mi miga na lcd inne systemy i srodowiska graficzne normalnie smigają.Umnie z ładowańiem systemu normalńie mam jajko swojej roboty ,ale czemu mi miga monitor na fluxie nei wiem na kde gnomie e17 xfce4 i na innych menadzerach jest gut więc CO jest K..............Grane pytanie?

Członek DUG

Mi to raczej wyglada na problem z monitorem, a nie fluxem. Zapytajcie chlopakow na forum od LCD:
http://www.mva.pl/forum/

Członek DUG

Powtórzę, że stało sie to pierwszy raz kilka miechów temu a dzisiaj drugi raz. Nastepny raz pewnie za kilka miesiecy :)

Piwo DUG

Powtórzę, że stało sie to pierwszy raz kilka miechów temu a dzisiaj drugi raz. Nastepny raz pewnie za kilka miesiecy :)
dokładnie to samo korbolku mam i niewiem co jest grane na freebsd flux i na gentoo obojetnie co nic mi nie miga.Na debianie gnome kde xfce4 tez nie A na FLUXIE TAK co robić z tym fantem nie wiem

Adamin

Piwo DUG

Ja mam nowego lcd firmy Lg flatronek L1919S chodzi aż miło i słodko niestety od czsu do czsu mi miga na (fluksbokśie) czemu ????????

Członek DUG

Ja mam LG L1730P

były zielony_83 :)
by upewnić się że to nie problem z fluksem ( czy tam xserver`em) przy następnym razie jeśli zdążysz nim przestanie "migotać" przełącz się do konsoli. Jeśli i tam będzie migotać to monitor.