Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.



Piwo DUG




CO powiećie na taki nowy dział by powstał
Czyli gotowańie pichceńie warzeńie przyprawy przepisy i.t.d
Wszelakiej formy przepisy na potrawy domowe wyroby wszelkiego typu
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-08-04 20:02:27)
Offline



Członek DUG




Czemu nie ja tam lubię gotować.
Offline



Piwo DUG



Członek DUG
Nie ma co ankiety robic , tylko dawać przepisy , koniecznie ze zdjeciami ;)
Offline

Członek DUG
Ja jestem przeciwny, może powstać nowy temat, ale chyba taki dział na naszym forum nie pasuje, po co to komu?! :/ ale to tylko moje zdanie.
Offline






Admin łajza







zasadniczo to forum poświęcone Linuksowi, osobny dział dla gotowania raczej dziwnie będzie wyglądał
pojedyńczy temat w Luźnych rozmówkach czemu nie, ale żeby zaraz cały dział?
Offline



Członek DUG
A piszemy o dziale ? Nie no ja myślałem zeby temacik taki zarzucic :)
Cos się głodny robie ... blurp ... ;)
Offline

Członek DUG
Ryszard w swoim pomyśle pisze o dziale, jeśli temacik w dziale Luźne rozmówki to chyba ankieta nie byłaby przeprowadzana:)
Offline



1NF:rM@7iON1SP0vvErr




miast oddzielnego dzialu proponuje zeby ten watek przykleic i tyle:)
Offline


Adamin
Jajka na twardo by adam05.
a) wlać wodę do garnka i podgrzać do wrzenia.
b) wrzucić jajka i gotować 10 min.
To wszystko co potrafię ugotować. Życzę smacznego.
P.S.Jak sobie przypomnę to wrzucę jeszcze przepis, jak zaparzyć herbatę.
Pozdrawiam
Offline




prawiczek erotoman
hehehe pokój o gotowaniu ... to nie forum kółka gospodyń wiejskich ;p zmień se temat obecnego topica i tyla
ps. Ryszard następny pantoflarz po Votim na forum ;p
Offline




Pan inż. Cyc





A to przepis OpenSource :> :D ?
Offline






Admin łajza







A to przepis OpenSource :> :D ?
open source'owe piwo: http://free-beer.dk/blog/recipe/ (dawniej zwane Vores Øl)
Offline




Pan inż. Cyc





To może przepisy nich się zaczynają od źródła do ....
i kończą słowami make ;)
W sumie mamy juz przepis na kompilacje jajka by adam05 ^_^
Offline






Ojciec Założyciel
Ja jestem za - czemu nie ? :)
Był wątek o winie i cieszył się baaardzo dużym powodzeniem, do dziś go wspominam.
Oczywiście nie cały dział i nie przyklejony wątek. Jak się będzie cieszył powodzeniem to się utrzyma, jak nie to zjedzie.
Comber z królika duszony w winie - hehe następnym razem :)
Offline



Członek DUG




Wątek krawiecki już mamy :D
Offline






Ojciec Założyciel
Wątek krawiecki już mamy :D
no, i jak na razie wszyscy się cieszą. Wprawdzie wysyłąłem do xanaxa ze 3 x na PW ale to się wytnie :)
Offline



Piwo DUG




No co jest zawmi mamy dział Humor więc czemu nie
chceta zapodac nowego działa Gotuj Z Dug
A tu kilka koleśi pisze to jest forum o linuchu
O kurde dzial humor to też no wybacz bo pojade po łacińie
A mam Dzień bardzo zły i kolejne dńi też bo nie pojade na Hel **** mać i tak dalej wracam do temata
sory inaczej grzeczńie nie potrafie napisać
Offline




Pan inż. Cyc





Ryszard, nie zapominaj o argumencie iż jest dział dla Windowsa, Solarisa, BSD ;)
Offline

Członek DUG


Jestem za utrzymaniem wątku.
Udowodnione jest że mężczyzna jest lepszym kucharzem (chociaż trzeba przyznać że kobiety w skali globalnej gotują w większej ilości).
Mam nadziaję że nasze damy sie nie obrażą :)
Jednak w najbardziej znakomitych , cenionych na całym świecie kuchnich rządzą mężczyźni (hotele , statki itp.)
Podobno natura wyposażyła nas w znacznie lepsze receptory smakowe :)
Oczywiście nie jest to jakaś reguła , bywa kuchnia ceniona w całym świecie "dowodzona" przez kobietę.
W domowej kuchni przyjęte jest jednak że przeważnie dominuje kobieta.
Mieszkałem 25 lat w bloku (tam nie mieściły sie dwie osoby :)
Każdy z nas napweno jest dobry w przyżądzaniu jakiejś potrawy.
Ja mogę pochwalić się tą przysłowiową "jajecznicą" która udaje mi się wybornie.
Najlepsza jest na maśle, ale tajemnica leży nie w składnikach lecz w czasie ścinania sie białka.
Nie za szybko i nie za wolno, a przy tym drewnianą łyżką odrywać od podłoża patelni ścięte części jajek ku górze aby następna nieścięta część opadała na dno (mniammm...).
Z ognia zdjąć gdy zaczyna sztywnieć i od razu sypać na miseczki
Gotowanie jajek przebiega u mnie natomiast w ten sposób:
Jajka wyjmuje wcześniej z lodówki albo podgrzewam je w letniej wodzie do temperatury pokojowej.
Następnie wkładam je do wrządku (dlatego nie moga byś zimne bo popękają).
Gotuje na wolnym ogniu 6-7 minut.
Żółtko musi być tylko w połowie ścięte (jądro półpłynne).
Wiem że to nic rewelacyjnego ale może inni przkazą nam swoję tajemne sposoby abyśmy mogli nacieszyć swoje podniebienie i zaimponować w kuchni :)
edit
Sorry za win89se.
Wlazłem tu bo mówią ze coś "muli" :) a ja zamiast sprawdzać system to od razu na Forum :)
Offline






Ojciec Założyciel
Ryszard, dlaczego nie pojedziesz na Hel ? - tam siedzi Tech, a po drodze jest rychu w Gdańsku. I ja się tam wybieram za jakiś czas. O rany koguta ale byśmy drzazgi z półwyspu zrobili :D
---------------------------------
Jajka na miękko - zimne z lodówki, zalać zimną wodą, gotować na średnim bulkaniu 3 minuty 10 sek od zawrzenia wody.
Offline

Członek DUG


No co jest zawmi mamy dział Humor więc czemu nie
chceta zapodac nowego działa Gotuj Z Dug
Jaki dział "Humor" ?
Teraz dopiero załapałem :)
Poświęciłem dobre parę minut na poszukiwaniu "Działu Humor".
Przecież to wątek :)
A już myślałem ze czegoś niedoszukałem na Forum :)
Offline




prawiczek erotoman
dział = pokój
wątek = temat
wynika z tego że Ryszard sie pomylił i wystraszył wszystkich (mnie ;p) wizją wspomniany wyżej zmory kułka gospodyń ...
Offline

Członek DUG


Przepis na obiad leniwego studenta:
- idz do najblizszego hipermarketu tudziez innego super-ekstra spozywczego
- podejdz do lodowki z mrozonkami i wybierz to, na co najbardziej maszz ochote (uwaga: trzeba ograniczyc sie do tego co jest w lodowce)
- wroc do domu, przeczytaj dokladnie instrukcje zamieszczone na opakowaniu i postepuje zgodnie ze wskazowkami
- w razie nadmiernego glodu mozna skrocic czas gotowania / pieczenia / smazenia, ale wtedy danie moze byc troche surowe
Polecam!
Offline