Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Użytkownik

Przy próbie instalacji driverów z oficjalnego repozytorium poprzez:
apt-get install linux-headers-`uname -r` gcc gcc-4.1 gcc-4.1-base gcc-3.4-base libgcc1 g++ g++-4.1 nvidia-kernel-common nvidia-kernel-source module-assistant nvidia-glx nvidia-settings nvidia-xconfig build-essential
wywala błąd o braku znależności: nvidia-kernel-100.14.19 dla pakietu nvidia-glx. I co teraz począć, sprawdzałem na packages.debian.org rzeczywiście pakiet jest not available. I co teraz począć? Używam sida.

elektryk dyżurny

a jak tam binarki z nividia.com?
Użytkownik

Wolałbym właśnie z repo niż binarki ale chyba nie będzie innego sposobu bo na googlach coś ludzie piszą że tego pakietu już od połowy września nie ma.

Członek DUG
Użytkownik

No niestety sida

Bicycle repairman

nvidia-glx instaluje się na końcu, a najpierw trzeba sobie zbudować i zainstalować nvidia-kernel-blablabla
Użytkownik

No nie wiem pakietu nvidia-kernel-100.14.19 nie ma w ogóle w repo.

Piwo DUG

Piwo DUG

http://www.nvidia.com/object/unix.html
nei mam z repo ponegdaj są bubiaste
Edit
sorki za zdublowanie posta ale zle kliknełem

Bicycle repairman

No nie wiem pakietu nvidia-kernel-100.14.19 nie ma w ogóle w repo.
Rozumiesz co oznacza zwrot "zbudować i zainstalować" ?
BTW. Są takie pakiety, których tak na prawdę nie ma w repo, ale są dostarczane przez inne pakiety. Ten o którym mówisz to jeden z takich pakietów. Gdyby nie zastosować takiego rozwiązania pakiet nvidia-glx musiałby zależeć od, teoretycznie nieskończonej, a praktycznie bardzo dużej ilości pakietów. Dlatego nvidia-kernel-100.14.19 nie ma w repo, ale będzie dostarczany z każdym pakietem nvidia-kernel-`uname -r`.
Jest opis jak to zrobić albo można wykorzystać instalator nvidii.
Użytkownik

No cóż jeśli chodzi o sterowniki nvidii to nie działają tzn. po ich zainstalowaniu na sidzie xy nie startuja, wywala jakiś błąd że coś tam dostarczonę z tą wersją sterownika nvidia nie działa z tą wersją xservera i zaleca zainstalowanie wcześniejszej.

Bicycle repairman

Ja przyznam, że mi się X wywala kiedy robię stery z pakietu. Ta sama wersja instalowana instalatorem nvidii działa.

Członek DUG