Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

Witajcie,
tak wiem, że Lexmark to zło, ale jak go kupowałem to jeszcze nie byłem uświadomiony ;)
Problem polega na tym, że jak ją włączę, to ten myk gdzie są osadzone tonery leci z lednego boku drukarki do drugiego i zatrzymuje się z łoskotem tylko dlatego, że spotyka boczą ścianę... A jak wyłączę, to sytuacja się powtarza, ale w przeciwnym kierunku. Na polecenia drukowania reaguje kolejnym biegiem na boczną ściankę, a następnie mruga lapka, która w normalnych warunkach oznacza brak/zacięcie się papieru. Czy mam się przygotować na zakup nowej drukarki, czy da się to jakoś naprawić?

Też człowiek :-)

Wygląda to na uszkodzenie drukarki. Reperować się nie opłaca. Na Allegro kupisz takiego samego lexmarka do 20zł :) Z nowszych drukarek polecam Canona Pixma 3000.

Ojciec Założyciel

Członek DUG

Nie zrozumiałeś mnie Bodzio, ona wcześniej działała (sami mi w tym pomogliście ;) ) i dopiero dziś zaczęła świrować.
edit:
pod "reperowaniem" rozumiem samodzielną naprawę :)
Ostatnio edytowany przez szczypior88 (2007-12-22 13:23:19)