Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użytkownik

Witajcie
Taka oto sytuacja: działam na ssh i instalauje aplikację, nagle zrywa połączenie. Co się wówczas dzieje na serwerze? Jak on reaguje oraz w jakim stanie jest ta aplikacja?
Dzięki
tripoli

Bicycle repairman

Aplikacja przestaje działać. Jak będziesz używał screen'a to się nic nie stanie.

Też człowiek :-)

Screen powinien rozwiązać problem. Pozdrawiam!

Użyszkodnik DUG

wiem wiem wstyd się przyznać ale dopiero odkryłem że takie coś jest, jakby nie wasze posty to bym dalej nemo był :-)
Nie zawsze aplikacja kończy się na serwerze z kodem błędu. Zależnie od typu terminala i implementacji systemu sesja termianala może sobie "wisieć" nie zwalaniając pamięci, ale również uniemożliwiając podłączenie się ponownie do utraconej sesji.

Użytkownik

larret napisał(-a):
Zależnie od typu terminala i implementacji systemu sesja termianala może sobie "wisieć" nie zwalaniając pamięci, ale również uniemożliwiając podłączenie się ponownie do utraconej sesji.
A gdzie mogę zobaczyć jakie są sesie nawiazane?
tripoli

Członek DUG
ps aux ?

Członek DUG
lub
w
gdzie zobaczysz jacy użytkownicy są zalogowani ewnetualnie netstat , który pokaże wszystkie połączenia do Twojego komputera.