Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Mam mętlik w głowie :-( Chcę zrobić reinstalkę Windy i od razu mieć na płytce wszystkie potrzebne, najaktualniejsze oprogramowanie. iestety, nie wiem, skąd i co ściągnąć, aby zapewnić aktualność sterownikom do podzespołom na mojej płycie głównej:
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driv … roductID=1796
Niby pod podanym linkiem są jakieś sterowniki, ale niektóre z nich nie są już chyba najświeższe i ogólnie nie wiem, co mam ściągnąć.
Doradca uaktualnień ze strony Gigabyte (niestety częściowo płatny) mówi tez o sterownikach, których pod podanym linkiem nie ma, np. Intel(R) 82801FB/FBM SMBus Controller albo Intel(R) 82801FB/FBM USB Universal Host Controller.
Skąd to wszystko wziąć, gdzie szukać, co ściągnąć. Spędziłem całe przedpołudnie na szukaniu i do niczego nie doszedłem :-(
Jak dla mnie to te stery od producenta są jak najbardziej ok. Sprzęt nie jest najnowszy, więc nie oczekuj, że sterowniki do niego będą rozwijane.