Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
#!/bin/bash
plik=/home/william/.moje_skrypty/conky/program
w3m -dump www.telemagazyn.pl | grep -A14 "TVP" | cut -c 5-120 > $plik
stan1=`head -n1 $plik | cut -c -55`
echo $stan1Problem polega na tym, że po uruchomieniu skryptu w conky , tekst nie jest tak ułożony jak po wywołaniu sktyptu w konsoli,
np. zmienna stan1 daje na wyjściu text z programem dla dwóch kanałów.
Jednak conky po pierwsze wyświetla tylko pierwszą linię wyjścia - po drugie nie jest zachowane formatowanie jakie jest w zmiennej $plik...
Czyli chodzi mi o to abym jednym poleceniem mógł zmusić conky aby wyświetlało cały tekst wyjścia zmiennej stan1.

Admin łajza

Witamy na forum.
Nic dziwnego, że pokazuje tylko pierwszą linię, skoro tak właśnie mu każesz:
head -n1 $plik
Po drugie, po co najpierw dajesz cut -c 5-120, żeby potem dać cut -c 55? nie lepiej od razu cut -c 5-55? W takim przypadku w ogóle mógłbyś zrezygnować ze skryptu i bezpośrednio w conky'm dać
${texeci 600 w3m -dump www.telemagazyn.pl | grep -A14 "TVP" | cut -c 5-55}Edit: niestety nie rozwiązuje to całkiem problemu, urywa się po:
TVP 1 TVP 2 09:00 Jedynkowe 09:00 Barwy szczęścia przedszkole (7) -
ale to się jeszcze rozgryzie
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-07-22 10:35:30)
Własnie pisałem odp. że się urywa.
To samo mam jak uruchomie skrypt i nie potrafię tego obejść żeby conky wyświetlało całość.
Strony: 1